Fontos információk

KEDVES MÁSOD- ÉS HARMADÉVES DIÁKOK!

A 2015-2016-os tanévben államilag támogatott helyekre bejutottak névsorát megtekinthetik a következő dokumentumban: Az államilag támogatott helyek elosztása

KEDVES KÖZÉPISKOLÁSOK!

   A BBTE MAROSVÁSÁRHELYI TAGOZATA nyílt napot szervez 2014. június 4-én, szerdán, középiskolás diákok számára. Rendezvényünk célja, hogy a  BBTE oktatóival és az egyetemista diákokkal való személyes beszélgetésekből betekintést nyerjenek a tagozatunkon folyó közös munkába, illetve a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kapjanak.

   A nyílt napra előzetesen nem kell jelentkezni, június 4-én, 14 és 18 óra között mindenkit szeretettel várunk, aki intézményünkben szeretné folytatni tanulmányait, de várjuk azokat is, akik még nem döntöttek, reméljük, hogy segíteni tudunk a választásban.

KEDVES GYAKORLÓ PEDAGÓGUSOK, TANÍTÓ- ÉS TANÁRKÉPZŐS DIÁKOK!

   A BBTE Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézete pályázatot hirdet Együtt olvasni jó”címmel. A pályázatban irodalomórai tapasztalatok megosztását várjuk, a tevékenységek forgatókönyvének beküldésével. A sikeres pályamunkákat az intézet Gyakorlatközelben-sorozatának ötödik kötetében publikáljuk. A kötet bemutatására és a szerzők ünnepélyes méltatására az intézet évente megrendezett neveléstudományi konferenciáján kerül sor. A pályázat részletes ismertetését a következő dokumentum tartalmazza: EGYÜTT OLVASNI JÓ_PÁLYÁZAT

KEDVES TANÍTÓK, KEDVES ÓVÓNŐK!

Az I. fokozati kollokvium 2014. február 6-án, 9 órai kezdettel lesz megtartva a Petru Maior Egyetem központi épületének R 36-os termében (Nicolae Iorga, utca 1.) A vizsgán való részvétel díja: 300 RON.

II. MESTERI KÉPZÉS: ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OSZTÁLYOKBAN (Kolozsvár).

Felvételi kritériumok:

30%- a záró vizsga (licensz) átlaga

70%- előzőleg elkészített kutatási projekt bemutatása

Egyező átlag esetén: Ha a jelöltek pontszáma azonos, a rangsorolás a következő szempontok alapján történik: 1. a  kutatási projekt bemutatásán kapott jegy. 2. a záró vizsga átlaga.

Beiratkozás-előiratkozás: a Kar székhelyén: 400029 Kolozsvár, Sindicatelor utca, 7. 

A beiratkozási időpontja: 2014. szeptember 5-6.

A kutatási projekt bemutatása: 2014. szeptember 8.

A felvételi eredményeinek kifüggesztése: 2014. szeptember 9.

A hely elfoglalása a felvételi okiratok leadásával és a tandíj első részletének kifizetésével, újraelosztási kérelmek leadása az el nem foglalt helyekre: 2014. szeptember 10.

Az újraelosztást követő eredmények kifüggesztése, és az új rangsorolás utáni helyek elfoglalása:   2014. szeptember 12.

A végső eredmények kifüggesztése:  2014. szeptember 15.

További információk megtalálhatók a következő dokumentumban: Felveteli_2014

Az egyetem kolozsvári titkárságának telefonszáma: 0264 445 206

Reklámok