Bemutatkozás

Intézményünk 2000 óta működik Marosvásárhelyen, kezdetben a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok Karának kihelyezett Tanítóképző Főiskolai Tagozataként, 2oo7-től pedig a kar egyetemi fokú kihelyezett tagozataként: Az óvodai és elemi oktatás pedagógiája -szakkal.

Jelenleg ezen a területen többféle képzést is nyújtunk:

1. Három éves alapképzést.
2. Kiegészítő képzést azok, akik korábban főiskolai rendszerben szereztek óvoda- vagy iskolapedagógus diplomát, egyéves felzárkóztató programmal megszerezhetik az egyetemi rangú oklevelet.
3. Továbbképzést az érvényes tanügyi fokozatok (II. és I. fokozat) megszerzéséhez.

Az intézmény felszereltsége megfelelő tárgyi feltételeket biztosít a képzésformáinkat választó egyetemi hallgatóknak. Korszerű előadó és szemináriumi termek mellett, szakkönyvtár, számítógépterem és kábel nélküli internethasználat segíti a felkészülést. A pedagógiai gyakorlatokat a megyeközpont legjobb óvodáiban és iskoláiban, szakmailag jól felkészült pedagógusok irányításával tartjuk. A személyi feltételek szintén adottak a pedagógusképzéshez: doktori fokozattal rendelkező címzetes oktatóink mellett, doktorátust szerzett, illetve doktori képzésben résztvevő óraadó tanárok készítik fel a pedagógusjelölteket.

Reklámok